- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Oslić alla bakalar – U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar. – oslić (u filetima), krumpir, češnjak, limun, bijelo vino (suhog), lovorov list, papar (crnog), peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Češnjak narežemo na listiće, sok od limuna iscijedimo, krumpir ogulimo i narežemo na ploške, a filete oslića na komade. ; U lonac s vrelom vodom dodamo narezanu ribu, lovorov list, papar u zrnu, posolimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta kuhanja ribu izvadimo na stranu, a u tekućinu od kuhanja dodamo ploške krumpira i kad voda ponovo zavri kuhamo ga 15-ak minuta. ; Zatim u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trećinu listića češnjaka i sjeckanog peršina, ulijemo vino i pričekamo da napola ispari. ; Potom na dno lonca stavimo red krumpira, pa red ribe, red krumpira, posipamo drugom trećinom peršina i češnjaka, prelijemo maslinovim uljem, zatim red ribe i završimo s krumpirom. ; Na kraju posipamo preostalim peršinom i češnjakom, prelijemo limunovim sokom i juhom od kuhanja ribe i krumpira, toliko da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta, ne miješajući već protresajući lonac. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – 100 grama svježeg oslića sadrži 80% vode, 0,85 g masti, 17,2 g bjelančevina i 0 g ugljikohidrata, što ga čini izuzetno zdravom ribom, pogodnom za sve vrste termičke obrade, a pogotovo za tradicionalan način poput ovog.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Oslić alla bakalar – U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar. – riba oslić (u filetima), krumpir, češnjak, limun, bijelo vino (suhog), lovorov list, papar (crnog), peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Češnjak narežemo na listiće, sok od limuna iscijedimo, krumpir ogulimo i narežemo na ploške, a filete oslića na komade. ; U lonac s vrelom vodom dodamo narezanu ribu, lovorov list, papar u zrnu, posolimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta kuhanja ribu izvadimo na stranu, a u tekućinu od kuhanja dodamo ploške krumpira i kad voda ponovo zavri kuhamo ga 15-ak minuta. ; Zatim u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trećinu listića češnjaka i sjeckanog peršina, ulijemo vino i pričekamo da napola ispari. ; Potom na dno lonca stavimo red krumpira, pa red ribe, red krumpira, posipamo drugom trećinom peršina i češnjaka, prelijemo maslinovim uljem, zatim red ribe i završimo s krumpirom. ; Na kraju posipamo preostalim peršinom i češnjakom, prelijemo limunovim sokom i juhom od kuhanja ribe i krumpira, toliko da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta, ne miješajući već protresajući lonac. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Oslić alla bakalar
U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar.
100 grama svježeg oslića sadrži 80% vode, 0,85 g masti, 17,2 g bjelančevina i 0 g ugljikohidrata, što ga čini izuzetno zdravom ribom, pogodnom za sve vrste termičke obrade, a pogotovo za tradicionalan način poput ovog.
Oslić alla bakalar - U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar. - riba oslić (u filetima), krumpir, češnjak, limun, bijelo vino (suhog), lovorov list, papar (crnog), peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Češnjak narežemo na listiće, sok od limuna iscijedimo, krumpir ogulimo i narežemo na ploške, a filete oslića na komade. ; U lonac s vrelom vodom dodamo narezanu ribu, lovorov list, papar u zrnu, posolimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta kuhanja ribu izvadimo na stranu, a u tekućinu od kuhanja dodamo ploške krumpira i kad voda ponovo zavri kuhamo ga 15-ak minuta. ; Zatim u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trećinu listića češnjaka i sjeckanog peršina, ulijemo vino i pričekamo da napola ispari. ; Potom na dno lonca stavimo red krumpira, pa red ribe, red krumpira, posipamo drugom trećinom peršina i češnjaka, prelijemo maslinovim uljem, zatim red ribe i završimo s krumpirom. ; Na kraju posipamo preostalim peršinom i češnjakom, prelijemo limunovim sokom i juhom od kuhanja ribe i krumpira, toliko da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta, ne miješajući već protresajući lonac. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Češnjak narežemo na listiće, sok od limuna iscijedimo, krumpir ogulimo i narežemo na ploške, a filete oslića na komade.
- U lonac s vrelom vodom dodamo narezanu ribu, lovorov list, papar u zrnu, posolimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 5-6 minuta kuhanja ribu izvadimo na stranu, a u tekućinu od kuhanja dodamo ploške krumpira i kad voda ponovo zavri kuhamo ga 15-ak minuta.
- Zatim u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trećinu listića češnjaka i sjeckanog peršina, ulijemo vino i pričekamo da napola ispari.
- Potom na dno lonca stavimo red krumpira, pa red ribe, red krumpira, posipamo drugom trećinom peršina i češnjaka, prelijemo maslinovim uljem, zatim red ribe i završimo s krumpirom.
- Na kraju posipamo preostalim peršinom i češnjakom, prelijemo limunovim sokom i juhom od kuhanja ribe i krumpira, toliko da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta, ne miješajući već protresajući lonac.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 314
Rating: 4.24
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|